Ανησυχία για την τύχη των συλληφθέντων στη Μιανμάρ

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 15:05
EPA/MAST IRHAM

A- A A+

Έντονη ανησυχία για την τύχη των περίπου 1.000 μοναχών και άλλων διαδηλωτών που συνελήφθησαν στη Γιανγκόν της Μιανμάρ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της χούντας τις τελευταίες ημέρες εκφράζουν οι οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και μέλη του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (LND) της Αούνγκ Σου Κίι, που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό από το 2003.

Η Ενωση Αρωγής στους Πολιτικούς Κρατουμένους (AAPP), η οποία από την Ταϊλάνδη προσπαθεί να βρει τα ίχνη των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται σε 43 φυλακές της Μιανμάρ, εκτιμά ότι ο αριθμός των συλληφθέντων φτάνει τους 1.500, εκ των οποίων οι 1.000 είναι βουδιστές μοναχοί.

Οπως αναφέρει η Ενωση σε ανακοίνωσή της, οι μοναχοί, πρωτοπόροι των μαζικών διαδηλώσεων της περασμένης εβδομάδας, υφίστανται τα πάνδεινα στα χέρια των αστυνομικών.

Από την πλευρά της η Ασιατική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (AHRC) εκτιμά ότι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 700 μοναχοί και 500 πολίτες και οδηγήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή