Η Πιονγιάνγκ αποφασίζει τώρα να αποκλιμακώσει την ένταση με τη Σεούλ

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 10:07
UPD:10:10
via REUTERS/KCNA
A- A A+

Την απόφαση να αναβάλει τη στρατιωτική πίεση προς τη Νότια Κορέα έλαβε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, έπειτα από εβδομάδες έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Ο Κιμ ανακοίνωσε την αποκλιμάκωση της έντασης κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίασης της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Πιονγιάνγκ ανέβασε τους τόνους την περασμένη εβδομάδα ανατινάζοντας το γραφείο διασύνδεσης στην πόλη Κεσόνγκ αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στα σχέδια ομάδων αποστατών Βορειοκορεατών που ζουν στη Νότια Κορέα να διανείμουν από αέρος προπαγανδιστικά φυλλάδια, για τα οποία η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι παραβιάζουν μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την πρόληψη των πολεμικών εντάσεων.

Νωρίτερα, ο στρατός της Βόρειας Κορέας απειλούσε να στείλει στρατό στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν την απόφαση της Πιονγιάνγκ να αναστείλει τη στρατιωτική πίεση προς τη Νότια Κορέα ως μέρος του ευρύτερου σχεδίου της για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίησή της, σύμφωνα με το οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν παίζει τον ρόλο του «καλού» απέναντι στον ρόλο του «κακού» τον οποίο έχει αναλάβει η αδελφή του Κιμ Γιο Τζονγκ.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή