7,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν το Μεξικό

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 21:50
UPD:22:04
REUTERS/HENRY ROMERO
A- A A+

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στο Μεξικό.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες, ο σεισμός σημειώθηκε σε χερσαία περιοχή και εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα της Σάντα Μαρία Χαντάνι του Μεξικό, στην επαρχία Οαχάκα. 

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στις 10:29 (τοπική ώρα - 18:29 ώρα Ελλάδος).

http://

Παρότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 400 χλμ. από την πρωτεύουσα, έγινε ιδιαίτερα αισθητή τόσο στην Πόλη του Μεξικού, όσο και σε γειτονικά κράτη της Κεντρικής Αμερικής όπως η  Γουατεμάλα, τη Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδρόρ.

Σύμφωνα με τη μεξικανική κυβέρνηση τουλάχιστον ένας κάτοικος έχασε τη ζωή του κοντά στο επίκεντρο της πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης και είχε ως συνέπεια εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας να πεταχθούν έντρομοι έξω από σπίτια και καταστήματα.

Άλλωστε ακόμα είναι νωπές οι μνήμες του «φονικού κτυπήματος» από τον Εγκέλαδο το 2017, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες άστεγους Μεξικανούς πολιτες.

Αρχικά,  τα πρώτα λεπτά μετά από την εκδήλωση της σεισμικής δόνησης εκδόθηκε και προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι. Όμως με το πέρασμα των ωρών αυτή η πιθανότητα εξασθένισε.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από www.guardian.co.uk και www.cnn.com

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή