Με αναφορές στα εθνικά θέματα η προσφώνηση του Κ. Παπούλια στο δείπνο προς τιμήν του Γεωργιανού προέδρου

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007 22:01
A- A A+

Στις στενές σχέσεις Αθήνας-Τιφλίδας και ειδικότερα στην ανάπτυξη πολυάριθμων αναπτυξιακών προγραμμάτων από την πλευρά της Ελλάδας στη Γεωργία στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της γεωργίας, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον Γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Ο κ. Παπούλιας αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, επανέλαβε πως η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αναμένοντας παράλληλα την πλήρη συμμόρφωση της με όλα τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα της ΕΕ.

Για το Κυπριακό είπε ότι παραμένει ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητης χώρας, κράτους-μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε. και πρόσθεσε πως «η πολιτική μας ήταν, είναι και θα είναι προς μία συνολική δίκαιη και βιώσιμη λύση για την επανένωση της Κύπρου προς το συμφέρον όλων των νομίμων κατοίκων της, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αναφορικά με την πΓΔΜ, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει βοηθήσει σημαντικά την χώρα αυτή, κυρίως μέσω μεγάλων επενδύσεων ελληνικών εταιριών, «ωστόσο δεν επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας προκειμένου να υπάρξει μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας, εξέλιξη απαραίτητη στον οδικό χάρτη προς τους διεθνείς οργανισμούς που θέλει να ενταχθεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή