5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 10:29
UPD:10:46
A- A A+

Η έκταση εφαρμογής, οι εξαιρέσεις, τα δεδομένα που διαβιβάζονται, ο χρόνος διαβίβασης, αλλά και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα γύρω από τη διαδικασία ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων στην ΑΑΔΕ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myData ορίζονται με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών και του διοικητή της ΑΑΔΕ, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στη δίνη καταγγελιών για παρακρατικές μεθόδους και μηχανισμούς εισήλθε η πολιτική ζωή της χώρας, χωρίς να είναι ορατή η επόμενη ημέρα. Με φόντο τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σ. Μιωνή το πολιτικό σκηνικό μετετράπη πεδίο μάχης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για πρόωρες εκλογές επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτά που έρχονται στην οικονομία και την Ν.Δ. να προαναγγέλλει εξονυχιστικές έρευνες και αποκαλύψεις για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας αντιμετωπίζει η Νότια Κορέα εντός και πέριξ της Σεούλ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία και για τα «εισαγόμενα» κρούσματα, αφότου 16 ναύτες ρωσικού πλοίου βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Lockdown εξετάζεται και στο Ισραήλ, έπειτα από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, ενώ οι αρχές στη Βικτόρια, στην Αυστραλία, έχουν ρίξει στη μάχη κατά του κορωνοϊού μία ομάδα για την ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, καθώς μία νέα εστία εξαπλώνεται και στη Μελβούρνη. 

Με τους περιορισμούς του COVID-19 να αίρονται σε κάποιες χώρες και άλλες να παραμένουν σε καραντίνα, η έρευνα COVID-19 CFO Pulse της PwC καταγράφει τους προβληματισμούς των οικονομικών διευθυντών (CFO), ανά τον κόσμο και οι οποίοι συνδέονται κυρίως με το αποτύπωμα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης (60%) καθώς και την πιθανότητα ενός νέου κύματος της πανδημίας (58%). Ωστόσο, το 78% των ερωτηθέντων είναι αισιόδοξο για την αποτελεσματική ανταπόκριση της επιχείρησης τους σε ένα πιθανό νέο κύμα.

Χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι το 2019 συμπλήρωσαν πενταετία από την ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καλούνται φέτος, για πρώτη φορά, να πληρώσουν, εκτός από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης,και το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο ανέρχεται σε 650 ευρώ. Υπόχρεοι καταβολής τέλους επιτηδεύματος έως 650 ευρώ είναι φέτος και χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή