UEFA: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Πορτογαλία

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 09:43
UPD:09:45
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
A- A A+

Η επαναφορά έκτακτων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, προκάλεσε έντονη ανησυχία στην UEFA.

Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους όταν πληροφορήθηκαν ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ανακοίνωσε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, καθώς και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καφέ και των καταστημάτων, στην περιοχή της Λισαβόνας

Λίγα 24ωρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17/06, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, την διεξαγωγή του Final-8 του Champions League στη Λισαβόνα, στα γήπεδα «Ντα Λουζ» και «Ζοζέ Αλβαλάδε».

Οι προημιτελικοί θα γίνουν από 12 έως 15 Αυγούστου (ένας κάθε ημέρα) και οι ημιτελικοί στις 18 και 19 Αυγούστου. Ο τελικός θα φιλοξενηθεί στο «Ντα Λουζ», στις 23 Αυγούστου.

Όπως μετέδωσαν αρκετά μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη, η UEFA είναι υποχρεωμένη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, να παρακολουθεί «στενά» την κατάσταση, έτσι ώστε εάν «ξεφύγουν τα πράγματα» να έχει έτοιμο κάποιο εναλλακτικό σχέδιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις