Μία πρώτη προσπάθεια σύγκρισης του PlayStation 5 με το Xbox Series

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 12:06
A- A A+

H μάχη της παιχνιδοκονσόλας είναι προ των πυλών, καθώς όλοι οι gamers αναμένουν με ενδιαφέρον την κυκλοφορία των PlayStation 5 και Xbox Series X.

Σε πρώτο επίπεδο, τόσο η Sony όσο και η Microsoft έχουν παρουσιάσει την εικόνα και τον τελικό σχεδιασμό των νέων προϊόντων τους που ορίζουν το gaming στο σπίτι, ενώ αρκετές είναι οι αναλύσεις που αφορούν στο τι θα περιλαμβάνει το κάθε πακέτο από την άποψη των τεχνικών χαρακτηριστικών. Ήδη έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες σύγκρισης των νέων μοντέλων, χωρίς, όμως να είναι γνωστή η τελική τιμή με την οποία θα γίνει η διάθεσή τους στις αγορές, ένα στοιχείο που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τελική αγορά.

Αναφορικά με το διαθέσιμο περιεχόμενο οι δύο κονσόλες θα έχουν παρόμοιους τίτλους, αλλά η καθεμία από αυτές θα έχουν και αποκλειστικούς τίτλους, που κάνουν αρκετούς φανατικούς φίλους του gaming να αδημονούν. Ένα από τα στοιχεία του Xbox Series X που φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το Smart Delivery που επιτρέπει στον κάθε παίκτη να παίζει την τελευταία έκδοση ανεξαρτήτως συσκευής.

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει και το The Next Web. Εδώ έχουμε να κάνουμε με οχταπύρηνους επεξεργαστές AMD Zen 2, μνήμη RAM 16 GB, 4Κ UHD Blu Ray δίσκους και υποστήριξη ανάλυσης που μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 8Κ. Οι τεχνικές προδιαγραφές δείχνουν ότι ομοιότητες υπάρχουν και στον τομέα των γραφικών, γεγονός που πιστοποιεί ότι η μάχη μεταξύ των δύο διεκδικητών των σκήπτρων του Βασιλείου του Gaming θα είναι αμφίρροπη.

Τέλος, αρκετή συζήτηση έχει υπάρξει γύρω από το θέμα του σχεδιασμού των δύο νέων μοντέλων, όχι μόνο με θετικό πρόσημο. Από την άλλη μεριά, αμφότερες οι παιχνιδομηχανές είναι αρκετά διαφορετικές από τους προκατόχους τους, κάτι που είναι τελικά το ζητούμενο.

Προτεινόμενα για εσάς