Στη Βουλή την Πέμπτη τα ν/σ για συντάξεις, φοροδιαφυγή και ΕΣΠΑ

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 15:22
A- A A+

Την ερχόμενη Πέμπτη θα κατατεθούν τα τρία νομοσχέδια της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή, το συνταξιοδοτικό (συντάξεις Δημοσίου) και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ 2007-13 (Δ'ΚΠΣ).

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ν/σ τα οποία «η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριζε, κατά την προεκλογική περίοδο, ότι η κυβέρνηση τελικά θα τα έπαιρνε πίσω».

Όπως είπε ο κ.Ρουσόπουλος, σύντομα θα προχωρήσει και το ν/σ του υπουργείου Οικονομίας για την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.

Εξάλλου, από το υπουργείο Εσωτερικών θα κατατεθεί το ν/σ για τη ρύθμιση θεμάτων ανεξάρτητων Αρχών και Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και για το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας θα προχωρήσει στην κατάθεση του ν/σ για τους ανάπηρους πολέμου και για θέματα προσωπικού και το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει το ν/σ που αφορά το θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται και το ν/σ του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για την κύρωση σύμβασης παραχώρησης του έργου μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και το ν/σ για το Εθνικό Χωροταξικό σχέδιο και για τα ειδικά χωροταξικά.

Από την πλευρά του το υπουργείο Απασχόλησης θα καταθέσει ν/σ για τη σύσταση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.

Στο επόμενο διάστημα κατατίθεται και το ν/σ του υπουργείου Πολιτισμού που θα προβλέπει μέτρα για την προστασία πολιτιστικών αγαθών.

Στη Βουλή, τέλος, θα έρθει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων και για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων, των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή