Βραζιλία: Συνέλαβαν πρώην συνεργάτη του γιου του Μπολσονάρο για διαφθορά

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 23:37
UPD:20/06/2020 01:49
REUTERS/RICARDO MORAES
A- A A+

Ένας πρώην βοηθός του μεγαλύτερου γιου του προέδρου της Βραζιλίας  Μπολσονάρο συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη διαφθορά.

Ο Φαμπρίσιο Κουερός είναι ύποπτος ότι συμμετέχει σε ένα σχέδιο για την κατάχρηση των μισθών από υπαλλήλους - φαντάσματα στη συνέλευση του Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν ο Φλάβιο Μπολσονάρο ήταν νομοθέτης του κράτους.

Συνελήφθη σε ιδιοκτησία προσωπικού δικηγόρου της οικογένειας Μπολσονάρο κοντά στο Σάο Πάολο. Ο Φλάβιο Μπολσονάρο αρνείται οποιαδήποτε παράβαση.

Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι «αγκάθι» για τον ακροδεξιό πρόεδρο, ο οποίος ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2019 μετά την εκστρατεία κατά της διαφθοράς και υποσχέθηκε να είναι σκληρός στο έγκλημα.

Ο Τζάιρ Μπολσονάρο αντιμετωπίζει ήδη έρευνα για φερόμενη απόπειρα παρέμβασης στην αστυνομία και έχει δει ορισμένους συμμάχους του να μπαίνουν στο στόχαστρο ξεχωριστής έρευνας σχετικά με σχέδιο για fake news.

Οι βραζιλιάνικες αρχές εντόπισαν 1,2 εκατομμύρια ρεάλ (220.000 δολ.) σε τραπεζικές συναλλαγές σε λογαριασμό του κ. Κουερός μεταξύ του 2016 και του 2017, όταν ο Φλάβιο Μπολσονάρο ήταν κρατικός νομοθέτης του Ρίο.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο 54χρονος Κουερός - πρώην αστυνομικός και πρώην οδηγός του Φλάβιο - έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για υπαλλήλους - φαντάσματα στο γραφείο του Φλάβιο. Ισχυρίζονται ότι μέρος των μισθών εκτράπηκε, με τα έσοδα να ξεπλένονται μέσω ενός καταστήματος σοκολάτας και δύο διαμερισμάτων.
 

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή