ΠΑΣΟΚ: ¶νευ ουσίας η επιστολή Μαγγίνα για το Ασφαλιστικό

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 18:28
UPD:18:30
A- A A+

Επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση χαρακτηρίζει την επιστολή-πρόσκληση του υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα στο διάλογο για το Ασφαλιστικό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για άνευ ουσίας επιστολή.

Ο κ. Ραγκούσης μιλά για πολλά και γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ασφαλιστικό, τα οποία, όπως υποστηρίζει, έγιναν ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερα με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσει τις απόψεις για το ζήτημα και με αυτές θα προσέλθει και στις συνεδριάσεις των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του υπουργού Απασχόλησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 2/10/2007

Κύριον

Γεώργιον Παπανδρέου

Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ

Αρχηγόν Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεσθε την άποψη ότι το Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα. Χαρακτηρίζεται από στρεβλώσεις, αδικίες και υπερβολές.

Σε δημόσιες δηλώσεις σας, άλλωστε και σε ομιλίες σας, έχετε αναφερθεί κατ’ επανάληψιν στα θέματα αυτά.

Πιστεύω επίσης ότι η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ενός ειλικρινούς, ευρύτατου και συστηματικού διαλόγου, τόσο με τις Πολιτικές Δυνάμεις του Τόπου, όσο και με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

Θέματα όπως η χρηματοδότηση του συστήματος, η ενοποίηση των Ταμείων, η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η εξυγίανση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων, η θωράκιση του συστήματος παροχής αναπηρικών συντάξεων, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου και βεβαίως λήψης μέτρων.

Επιθυμώ, προσθέτως, να επαναλάβω την διαβεβαίωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με τα όρια ηλικίας, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις.

Είναι αυτονόητο και σπεύδω να σας διαβεβαιώσω, ότι στο πλαίσιο του διαλόγου αυτού θα συζητηθεί και κάθε άλλο σχετικό θέμα, που θα προτείνατε και θα συνέβαλε στην καλύτερη αντιμετώπιση του όλου ζητήματος.

Η Κυβέρνηση προσέρχεται στο διάλογο αυτό με ειλικρίνεια και ευθύνη. Προσέρχεται με τις καλύτερες των προθέσεων.

Προτείνουμε μάλιστα ο διάλογος να διεξαχθεί στα πλαίσια λειτουργίας των αρμοδίων Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων, σε κοινές ή μη συνεδριάσεις που σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται προς το σκοπό αυτό.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή