Μπάγερν και Παρί οι μόνες που μπορούν το «τρεμπλ» στην Ευρώπη

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 12:36
UPD:12:39
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
A- A A+

Η ήττα στον τελικού του Κυπέλλου (στα πέναλτι από τη Νάπολι) αφαίρεσε από τη Γιουβέντους τη δυνατότητα να στοχεύσει στο τρεμπλ, δηλαδή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Champions League, όπως είχε συμβεί πιο πριν με τις Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, που είχαν ήδη αποκλειστεί στο Κύπελλο.

Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πραγματικοί και δύο «εικονικοί» υποψήφιοι στην Ευρώπη, δηλαδή υπάρχουν τέσσερις ομάδες που εξακολουθούν να έχουν τη θεωρητική δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019-20 με την κατάκτηση του «τρεμπλ».

Αλλά αν οι πιθανότητες για την Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν είναι υπαρκτές, για τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Νάπολη πρέπει να ληφθούν υπόψη μόνο επειδή τα μαθηματικά δεν τους έχουν αποκλείσει ακόμη από τον αγώνα για το πρωτάθλημα, καθώς στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία πιθανότητα.

Συγκεκριμένα, η Πρέμιερ Λιγκ θα καταλήξει στη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, ενώ στη Serie A η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο βρίσκεται στο -24 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Τώρα, λοιπόν, είναι μόνο θέμα μεταξύ της Μπάγερν και της Παρί Σεν Ζερμέν, με κάποιες διαφορές προς όφελος των Παριζιάνων. Η πρώτη απ΄ αυτές αφορά στη συνολική «σούμα» της χρονιάς τη δυνατότητα προσθήκης του εθνικού Super Cup.

Η Παρί είχε κατακτήσει το γαλλικό Super Cup τον περασμένο Αύγουστο, η Μπάγερν έχασε το γερμανικό. Ύστερα, υπάρχει το League Cup: στη Γερμανία δεν υφίσταται, στη Γαλλία οι Παριζιάνοι βρίσκονται στον τελικό εναντίον της Λιόν, στις 30 Ιουλίου.

Ακόμα και στο Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν (στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά την αναστολή της Ligue 1 με κυβερνητική απόφαση) είναι επίσημα ένα βήμα μπροστά, έχοντας ήδη προκριθεί στους προημιτελικούς.

Όμως η Μπάγερν έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να φτάσει τους Γάλλους, μετά την «καθαρή» νίκη με 3-0 εναντίον της Τσέλσι, στο πρώτο παιχνίδι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις