ΗΠΑ: 27 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η Χίλαρι Κλίντον για τον προεκλογικό της αγώνα

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 19:49
EPA/CJ GUNTHER

A- A A+

Η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2008, Χίλαρι Κλίντον, ξεπέρασε στην κούρσα εξασφάλισης χρηματικών πόρων τον κύριο αντίπαλό της Μπάρακ Ομπάμα, συγκεντρώνοντας 27 εκατ. δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική της εκστρατεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ομάδα της.

Ο Γερουσιαστής Ομπάμα από την πλευρά του συγκέντρωσε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 19 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία.

Από το ποσό αυτό, η Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης θα μπορεί να διαθέσει 22 εκατ. δολάρια στις προκαταρκτικές εκλογές, ιδιαίτερα στους «κλειστούς πυρήνες», τις πρώτες εκλογικές δοκιμές, οι οποίες θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου στην Αιόβα.

Τα υπόλοιπα θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στις προεδρικές εκλογές, εάν κι εφόσον φυσικά η Κλίντον εξασφαλίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος κατά το Συνέδριό του.

Σε ανακοινωθέν της, η Πατ Σολίς διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, η οποία προηγείται κατά πολύ του Ομπάμα, συγκέντρωσε «πολλά περισσότερα απ’ οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο στην εκστρατεία» κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Η ίδια τόνισε πως κατά την ίδια περίοδο, η υποψήφια των Δημοκρατικών προσείλκυσε περισσότερους από 100.000 νέους ανεξάρτητους δωρητές.

Ωστόσο, η Κλίντον είναι αναγκασμένη να επιστρέψει τα 850.000 δολάρια, που της είχε διαθέσει ένας από τους κύριους υποστηρικτές της, ο Νόρμαν Χσου, ο οποίος έχει συλληφθεί για παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή