Κ. Λαλιώτης: «Να συνέλθουμε πριν είναι πολύ αργά»

«Στιγματίζουν το ΠΑΣΟΚ γιατί το μετατρέπουν σε ένα απέραντο reality show»
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 10:52
A- A A+

Έκκληση πρός όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων «με ευθύνη, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια» για να σταματήσει «η ψυχοφθόρα τελετουργία και οι άγονες συγκρούσεις», απευθύνει ο Κώστας Λαλιώτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει πως «αδιαμφισβήτητα το Κίνημα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορικής του διαδρομής...», σημειώνοντας πως «στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί μία διάχυτη και δικαιολογημένη αγωνία, μία υποβόσκουσα ένταση, μία κλιμακούμενη πόλωση με έντονα τα σημάδια του διχασμού. Κάτω από τη σκιά ενός δυσμενούς αποτελέσματος, μίας μεγάλης ουσιαστικής, σημειολογικής και συμβολικής ήττας έχει ανοίξει ο "ασκός του Αιόλου"».

Όπως επισημαίνει ο κ.Λαλιώτης, εάν ισχύσει η δέσμευση της ενότητας, ως λόγος και ως πράξη όλων των ηγετικών στελεχών του Κινήματος, «είναι σίγουρο ότι κάθε σενάριο χειραγώγησης και κάθε απόπειρα διάσπασης θα πέφτει στο κενό, δεν θα έχει καμία τύχη, καμία προοπτική».

«Στην ιστορία όλων των κομμάτων και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, σε κάθε κρίσιμη καμπή τους όλα τα ηγετικά στελέχη τους πάντα ξορκίζουν τη διάσπαση με όρκους αληθινής ή υποκριτικής πίστης στην ενότητα.

Όμως την ίδια στιγμή, ηθελημένα ή αθέλητα, μπορεί να τροφοδοτούν άγονες αντιπαραθέσεις και ακραίες πολώσεις, κάτι αντίστοιχο αν όχι το ίδιο συμβαίνει αυτές τις 17 ημέρες και στο ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο Κώστας Λαλιώτης και υπογραμμίζει:

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές στο Κίνημά μας και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δεν μας αξίζουν και δεν μας τιμούν οι φανατισμοί, οι πολωτικές συγκρούσεις, τα "χαρακώματα", οι "ομάδες και οι στρατοί", οι εμφύλιες συρράξεις και διχασμοί».

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις λίγες μέρες πριν τη διαδικασία ανάδειξης νέου προόεδρου, ο Κώστας Λαλιώτης κάνει λόγο για «παραδοξολογίες με ιδεολογήματα», «ανούσια λογύδρια», «παρασκηνιακές μεθοδεύσεις« και «πολεμικά ανακοινωθέντα» διαφόρων «επιτελείων» και «επιτελαρχών».

«Κυριαρχούν -τονίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- εικονικές αναπαραστάσεις μιας στείρας κομματικής ζωής με "μιντιακούς κώδικες" και συμπεριφορές διαφόρων στελεχών, που στιγματίζουν το ΠΑΣΟΚ γιατί το μετατρέπουν σε ένα απέραντο "reality show", που ευτελίζουν τα πάντα και τους πάντες.

«Κάνω έκκληση προς όλους να σταματήσουμε με τη συνέργεια όλων μας να διαμορφώνεται μία αρνητική κατάσταση, μία απεχθής εικόνα. Μία αρνητική κατάσταση και μία απεχθής εικόνα που προσθέτει σε εκατομμύρια πολίτες, φίλους και συναγωνιστές μας λύπη, απογοήτευση, απόγνωση και ηττοπάθεια και για αυτό μας στέλνουν το εναγώνιο μήνυμά τους "... να σοβαρευτούμε..." και "... να συνέλθουμε πριν είναι πολύ αργά..."», καταλήγει χαρκατηριστικά ο κ. Λαλιώτης.

Τέλος, ως παράδειγμα προς αποφυγή, φέρνει την περίπτωση του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που, όπως επισημαίνει, «μετά την ήττα του βυθίζεται σε ένα τέλμα, σε μία πολιτική απραξία, σε μία ατέλειωτη φθορά με όλα τα συνεπακόλουθα του ευτελισμού όλων των ηγετικών του στελεχών».

«Είναι σαφές και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση ότι οι φανατισμοί, οι πολώσεις, οι συγκρούσεις, τα "χαρακώματα" και οι διχασμοί μας στερούν δύναμη και προοπτική. Μας πάνε πίσω. Μας καθηλώνουν σε μία διαλυτική εσωστρέφεια, σε ένα τέλμα, σε μία απραξία», τονίζει στην παρέμβασή του ο Κώστας Λαλιώτης.

Πηγή «Τα Νέα»

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή