Μεταφορά αρχαιοτήτων Ακροπόλεως - Πρόβα τζενεράλε την Πέμπτη 11/10

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 14:19
A- A A+

Στις 14 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διαδικασία της εναέριας μεταφοράς των αρχαιοτήτων από το παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης στο Νέο Μουσείο -η «μεταφορά του αιώνα», όπως την έχει αποκαλέσει και ο διεθνής Τύπος- ενώ την Πέμπτη 11 του μηνός θα γίνει γενική πρόβα με σκοπό τη διασφάλιση της μεταφοράς από τεχνικής πλευράς.

Αυτό δηλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη την Ακρόπολη, όπου και ενημερώθηκε σχετικά με την περάτωση των εργασιών συντήρησης και συσκευασίας των εκθεμάτων και τις τελευταίες προετοιμασίες του έργου μεταφοράς τους από το παλαιό στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης.

«Αριστουργήματα της αρχαϊκής και κλασικής γλυπτικής, έργα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα μετακινηθούν για πρώτη φορά ύστερα από πολλούς αιώνες από την Ακρόπολη. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ιστορικό γεγονός», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Για την υπαίθρια μεταφορά έχουν εγκατασταθείοι δύο γερανοί, ο ένας στο Θέατρο του Διονύσου και ο άλλος στην οδό Τριπόδων, ενώ τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθεί και ο τρίτος στο οικόπεδο Μακρυγιάννη, στο Νέο Μουσείο. Πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι η ασφαλής μεταφορά των αντικειμένων».

Παράλληλα σχεδιάζονται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα απαιτούμενα μέτρα για τη διευκόλυνση των περιοίκων και των περιπατητών της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Προτεινόμενα για εσάς