Η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ επί τάπητος στη συνάντηση Ρεν-Τσερβενκόφσκι

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 15:45
A- A A+

Πιο γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ στην ΕΕ ζήτησε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Όλι Ρεν από των πρόεδρο των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβενκόφσκι κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ρεν επέμεινε στην ανάγκη να υλοποιηθούν στην πράξη με πιο γοργούς ρυθμούς και με πιο απτά αποτελέσματα οι τροποποιήσεις που απαιτούνται στο δικαστικό σύστημα, την αστυνομία, τη δημόσια διοίκηση και την καταπολέμηση της διαφθοράς, προσθέτοντας ότι η πρόοδος σε αυτούς τους τομείς θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

O Ολι Ρεν σημείωσε ακόμη ότι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 6 Νοεμβρίου με την ετήσια έκθεση προόδου επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά ότι η απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μπορεί να ληφθεί μονό υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αναγκαία κριτήρια.

Ο κ. Τσερβενκόφσκι αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα και τη δέσμευση της ΠΓΔΜ για προώθηση των μεταρρυθμίσεων υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν μέσα στο 2008 ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή