ΝΒΑ: Αποχή συνέστησε ο Ιρβινγκ

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 12:12
UPD:12:16
EPA/JASON SZENES
A- A A+

Αντίθετος με το σχέδιο της επανέναρξης του ΝΒΑ τάχθηκε ο Κάιρι Ιρβινγκ.

Ο αστέρας των Μπρούκλιν Νετς, στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 80 παίκτες του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ (εκτός του ΛεΜπρόν Τζέιμς), άσκησε έντονες πιέσεις για αναβολή της προγραμματισμένης επανέναρξης της σεζόν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.

«Δεν υποστηρίζω τη μετάβαση στο Ορλάντο. Δεν είμαι με τον συστηματικό ρατσισμό. Κάτι μου... μυρίζει. Είμαι πρόθυμος να εγκαταλείψω ό, τι έχω για την κοινωνική μεταρρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά ο 28χρονος γκαρντ.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, οι ΝΒΑers επικεντρώθηκαν στην ανάγκη για μεταρρύθμιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

«Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι, κάθε ημέρα που ξυπνάμε είμαστε στο στόχαστρο ως μαύροι άνδρες,» φέρεται να πρόσθεσε ο Ίρβινγκ.

Οι παίκτες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, ωστόσο, η φυλετική αδικία βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Το συμπέρασμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ότι αυξάνονται οι «φωνές» που θέλουν διακοπή της σεζόν στο ΝΒΑ. Πάντως, ο Κάιρι Ίρβινγκ τόνισε στους συμμετέχοντες παίκτες, ότι παρά την αντίθετη άποψή του, προτίθεται να τους υποστηρίξει εάν τελικά αποφασίσουν να προχωρήσουν στην προγραμματισμένη επανεκκίνηση της σεζόν στο Ορλάντο.

«Αν αξίζει το ρίσκο, ας το κάνουμε. Αλλά αν δεν το πιστεύετε όλοι, τότε εντάξει. Έχουμε επιλογές και για τις δύο περιπτώσεις. Ας βρούμε μία μέση οδό ως οικογένεια,» ήταν τα λόγια του σταρ των Μπρούκλιν Νετς προς τους συναδέλφους του.

Υπήρξαν, πάντως, αρκετοί που τόνισαν ότι θα είναι πιο εύκολο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους κατά του ρατσισμού αν συνεχιστεί η σεζόν, μέσω συνεντεύξεων ή εκδηλώσεων και ενεργειών.

Στη διαδικασία συζητήθηκαν επίσης και οι οικονομικές συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει η απόφαση για αποχή από πλευράς παικτών (αφού τυχόν άρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε "σπάσιμο" της διασυλλογικής σύμβασης και ένα πιθανό lock out).

Ο κίνδυνος για τραυματισμούς αν συνεχιστεί η σεζόν, αλλά και οι πιθανότητες να διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2020-21) κεκλεισμένων των θυρών υπήρξαν επίσης από τα βασικά θέματα συζητήσεις στην τηλεδιάσκεψη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις