Βέλγιο: «Μαραθωνοδρόμος» 103 ετών στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 21:27
UPD:22:36
REUTERS/Yves Herman
A- A A+

Να καλύψει την απόσταση ενός μαραθωνίου περπατώντας κάθε μέρα στον κήπο του σπιτιού του αποφάσισε ένας συνταξιούχος γιατρός 103 ετών στο Βέλγιο, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για έρευνες που εστιάζουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Αλφονς Λεμποένς, από το Λέουβεν του Βελγίου, έθεσε ως στόχο να έχει ολοκληρώσει μέχρι το τέλος Ιουνίου έναν μαραθώνιο στον κήπο του σπιτιού του, περπατώντας καθημερινά τουλάχιστον 1,5 χιλιόμετρο, μέχρι να διανύσει τα 42 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Κάθε μέρα, κάνει συνολικά 10 γύρους –συνήθως τρεις το πρωί, άλλους τόσους το μεσημέρι και τέσσερις το βράδυ- των 145 μέτρων.

Όπως δήλωσε, εμπνεύστηκε από τον 100 ετών Βρετανό βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Τομ Μουρ, ο οποίος συγκίνησε τη βρετανική κοινή γνώμη, συγκεντρώνοντας πάνω από 35 εκατ. ευρώ από δωρεές, ενώ έκανε τον γύρο της αυλής του.

Το ποσό που θα συγκεντρώσει θα διατεθεί στο πανεπιστήμιο του Λέουβεν, ενώ μέχρι στιγμής οι δωρεές που έχει λάβει ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ, έχοντας καλύψει το ένα τρίτο της διαδρομής.

Με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή