Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 13:35
A- A A+

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για το θέμα της ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό και κίνησε κατά της χώρας μας διαδικασία επί παραβάσει.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Σταύρου Λαμπρινίδη και του πρώην ευρωβουλευτή Νίκου Σηφουνάκη, η Κομισιόν ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη διαδικασία σύστασης της ελληνικής εποπτικής αρχής αεροναυτιλίας και πιστοποίησης των φορέων παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας» και, συνεπώς, «δεν έχει κοινοποίησει ούτε τη σύσταση της εθνικής εποπτικής αρχής ούτε την πιστοποίηση των παρόχων υπηρεσιών αεροναυτιλίας από την εν λόγω αρχή».

Αυτό, υπογραμμίζει η Επιτροπή, έχει ως αποτέλεσμα ότι «οι πάροχοι υπηρεσιών αεροναυτιλίας στην Ελλάδα δεν θα είναι πλέον σε θέση να παρέχουν νομίμως τις υπηρεσίες τους».

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, οι πάροχοι «θα έπρεπε να έχουν πιστοποιηθεί από την ελληνική εποπτική αρχή το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου 2006, με δυνατότητα εξάμηνης παρέκκλισης έως τις 20 Ιουνίου 2007».

Η απάντησή της Επιτροπής καταλήγει ότι «μακροπρόθεσμα η μη συμμόρφωση με τις κοινοτικές απαιτήσεις ασφαλείας και η μη συμμετοχή της ελληνικής εθνικής εποπτικής αρχής στη "διαδικασία αξιολόγησης από ομοτίμους" ... θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την ασφάλεια σε ολόκληρη την ευρωπαική επικράτεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή