«Ψηφιακοί» γίνονται οι Βασιλικοί Πεζοναύτες της Μ. Βρετανίας

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 17:17
UPD:17:27
www.royalnavy.mod.uk/
A- A A+

Πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων σε τακτικό επίπεδο θα αποκτήσουν Βασιλικοί Πεζοναύτες της Μ. Βρετανίας χάρη σε μια νέα κάμερα κράνους που βρίσκεται σε φάση δοκιμών.

Η συγκεκριμένη κάμερα είναι ανθεκτική και ειδικά σχεδιασμένη για να αντέχει στις αντίξοες συνθήκες που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι πεζοναύτες και συνδέεται με ένα νέο δικτυακό σύστημα που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βασιλικού Ναυτικού, διασφαλίζει πως «ζωντανά» δεδομένα μπορούν να αναλύονται και να εξετάζονται γρήγορα.

Τόσο το δίκτυο όσο και κάμερες προέρχονται από τη MarWorks- τους ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας information warfare του Βασιλικού Ναυτικού. Η παρουσίαση νέου εξοπλισμού εντάσσεται στο πλαίσιο του concept που ακούει στο όνομα Future Commando Force, με τους Βασιλικούς Πεζοναύτες να επιστρέφουν στις καταδρομικές «ρίζες» τους, επιχειρώντας σε μικρές ομάδες υψηλής αποτελεσματικότητας και αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες.

Η MarWorks συνεργάστηκε με τη Visual Engineering για να προσαρμοστούν οι γενικής χρήσης κάμερες στα νέα δεδομένα ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις των πεζοναυτών: Να είναι ανθεκτικές, να φοριούνται εύκολα, να λειτουργούν με ανοικτό λογισμικό και να μπορούν να κάνουν streaming δεδομένων.

Αν και υπάρχουν πολλές συσκευές που φοριούνται στο σώμα, βασίζονται σε Bluetooth, WiFi ή uploads σε ένα cloud-based σύστημα- και οι πεζοναύτες πολύ συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοια πράγματα κατά τις επιχειρήσεις τους.

Οι κάμερες θα συνεργάζονται με τους προηγμένους ασυρμάτους φορητών δικτύων που η MarWorks δοκιμάζει ήδη. Το υλικό θα μπορεί να stream-αριστεί ζωντανά στο δίκτυο και να το δουν και άλλοι πεζοναύτες στον χώρο επιχειρήσεων, προκειμένου να έχουν ευρύτερη αντίληψη κατάστασης και να μπορούν να λαμβάνουν καλύτερα αποφάσεις. Επίσης μπορεί να προωθείται σε άλλα μέλη της ομάδας για να το δουν σε «έξυπνες» συσκευές, ή σε άτομα εκτός περιοχής.

Προτεινόμενα για εσάς