Αφρική: Περισσότερα από 200.000 τα κρούσματα

Πιθανότατα από κορωνοϊό ο θάνατος του προέδρου του Μπουρουντί
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 14:13
UPD:14:16
REUTERS/Mike Hutchings
A- A A+

Περισσότερα από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρονται σήμερα συνολικά στην αφρικανική ήπειρο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι ανησυχίες για την πορεία της νόσου εντείνονται καθώς αρκετά κρούσματα και θάνατοι δεν καταγράφονται, ενώ εκτιμάται ότι ο πρόεδρος του Μπουρουντί Πιερ Ενκουρουνζίζα, ο οποίος επισήμως πέθανε από ανακοπή, είχε προσβληθεί από τον ιό.

Βάσει των τελευταίων στοιχείων, 201.157 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό σε 54 χώρες της Αφρικής. Από αυτούς, 90.374 έχουν αποθεραπευτεί και 5.486 έχουν πεθάνει.

Η αιτία του θανάτου του Πιερ Ενκουρουνζίζα χαρακτηρίστηκε ως καρδιακή προσβολή σε κυβερνητική δήλωση. Ο 55χρονος επρόκειτο να αποχωρήσει τον Αύγουστο, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο.  

Δεν ήταν σαφές πότε πέθανε. Σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση, ο πρόεδρος, ο οποίος αθλούνταν, είχε παρακολουθήσει ένα παιχνίδι βόλεϊ το Σάββατο, αλλά αρρώστησε εκείνο το βράδυ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο Ενκουρουνζίζα δεν είχε επιβάλει περιορισμούς στη μικρή και φτωχή αφρικανική χώρα, επιτρέποντας τις αθλητικές εκδηλώσεις και τις μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή