H Frederique Constant παρουσιάζει το νέο της smartwatch

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 11:04
A- A A+

Σταδιακά βλέπουμε τους εκπροσώπους της Υψηλής Ωρολογοποιίας να ασχολούνται με τεχνολογικές προτάσεις… χειρός.

Η Frederique Constant έχει παρουσιάσει και άλλες προτάσεις στην κατηγορία των smartwatches στο παρελθόν, ενώ τώρα επιστρέφει με το Vitality, το οποίο είναι το νέο της μοντέλο. Η νέα της πρόταση συνεχίζει να κινείται κοντά στις επιταγές της φιλοσοφίας του Horological Smartwatch, συνδυάζοντας τον αναλογικό με τον ψηφιακό χαρακτήρα. Κατά κύριο λόγο, η εικόνα του είναι κλασική, με δείκτες ωρών και λεπτών στο καντράν, μαζί με μία οθόνη λίγο πάνω από το 6.

Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 42 χιλιοστών, είναι διαθέσιμη σε ανοξείδωτο ατσάλι και ροζ χρυσό, ενώ αποπνέει αέρα πολυτέλειας που κεντρίζει το αισθητικό ενδιαφέρον. Στην κεντρική οθόνη μπορεί να δει κανείς διάφορες ενδείξεις και πληροφορίες που προκύπτουν από τη συνοδευτική εφαρμογή στο συνδεδεμένο smartphone του χρήστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οθόνη αυτή εξαφανίζεται όταν δεν υπάρχει κάποια υπενθύμιση ή ένδειξη.

Μερικές από τις λειτουργίες που προσφέρει το smartwatch της Frederique Constant είναι η μέτρηση του καρδιακού ρυθμού, οι πληροφορίες fitness, η παρακολούθηση του ύπνου, ειδοποιήσεις μηνυμάτων και κλήσεων και άλλες πολύ χρήσιμες λειτουργίες που περιμένει κανείς να λαμβάνει στην οθόνη ενός smartwatch. Ο μηχανισμός του Frederique Constant Vitality είναι quartz.

Ο κάτοχος του Vitality μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε λουράκι από καουτσούκ ή μπρασελέ σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της ελβετικής ωρολογοποιίας απευθύνεται στους παραδοσιακούς φίλους των κλασικών ρολογιών που θέλουν να βάλουν λίγη περισσότερη τεχνολογία στην καθημερινότητά τους, χωρίς να ξεφεύγουν από την γραμμή του κλασικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το επίσημο site της εταιρείας, το νέο smartwatch θα έχει ενδεικτική τιμή που δεν θα ξεπερνά το φράγμα των 1000 ευρώ, τιμή που θεωρείται φυσιολογική για ένα ρολόι με αυτό το όνομα χαραγμένο στο καντράν του.

 

Προτεινόμενα για εσάς