Βουλγαρία-Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το εμπόριο γυναικών

Η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 17:47
A- A A+

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το παράνομο εμπόριο γυναικών στη Βουλγαρία, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκιόργκι Παρβάνοφ, στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο στη Σόφια για την ενίσχυση των νομικών και διοικητικών μηχανισμών με στόχο την πάταξη του φαινομένου.

Ο αριθμός των γυναικών που πέφτουν θύματα δικτύων trafficking στη χώρα ανέρχεται στις 10.000 ετησίως, σύμφωνα με την Ναντέζντα Μιχάιλοβα, πρόεδρο του Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία και τη Σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ανέφερε δε ότι παγκοσμίως οι γυναίκες-θύματα ανέρχονται από 600.000 μέχρι 800.000.

Ο γενικός εισαγγελέας της Σόφιας Μπόρις Βέλτσεφ δήλωσε ότι τα όργανα που διαθέτουν οι εισαγγελικές αρχές και το υπουργείο Εσωτερικών δεν επαρκούν για την καταπολέμηση του φαινομένου και πρόσθεσε ότι πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα πρόληψης.

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Σόφια, Τζον Μπέιρλ, δήλωσε ότι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το οργανωμένο έγκλημα στη Βουλγαρία. Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες των βουλγαρικών αρχών στην πάταξη του φαινομένου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρούμεν Πέτκοφ δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια διαλύθηκαν 32 δίκτυα παράνομης διακίνησης ατόμων, οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης 91 άτομα, ενώ συνελήφθησαν και 16 από τους αρχηγούς αυτών των κυκλωμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή