ΠΑΣΟΚ: Tρεις οι υποψήφιοι για την προεδρία

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2007 20:33
UPD:21:39
A- A A+

Εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες των Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Σκανδαλίδη για την προεδρία του κόμματος. Οι υποψηφιότητες των κ.κ. Απόστολου Ηλία, Χρήστου Αναγνώστου, Παναγιώτη Καρύδη, Δημήτρη Μαρκόπουλου δεν έλαβαν καμία ψήφο από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ μία ψήφο έλαβε η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Τζιώτη.

Επειδή οι πέντε προαναφερθέντες δεν είναι μέλη ούτε του Πολιτικού Συμβουλίου, ούτε του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, να προσκομίσουν έως τις 14 Οκτωβρίου τις υπογραφές ή του 1/3 των περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος ή τις υπογραφές του 1/10 των μελών του, δηλαδή 35.000 υπογραφές, περίπου.

Με 341 ψήφους υπέρ και 4 κατά, το Εθνικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος για την διαδικασία εκλογής προέδρου στις 11 Νοεμβρίου.

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε ομόφωνα τις αντίστοιχες εισηγήσεις για την σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου και για το συνέδριο τον Φεβρουάριο του 2008.

Η τελική εισήγηση, έτσι όπως τροποποιήθηκε μετά από παρατηρήσεις, παρουσιάστηκε από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Νίκο Αθανασάκη και σύμφωνα με αυτήν, τυχόν ενστάσεις για την συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών εξετάζονται από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), η οποία εξετάζει επίσης και τυχόν αντιρρήσεις ως προς το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία, μετά από άμεση επαφή με την εφορευτική επιτροπή.

Ο έλεγχος των ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνεται με βάση και τον ενιαίο εκλογικό τους αριθμό των εκλογικών καταλόγων του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ οι ψηφοφόροι 16-18 ετών θα ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριό τους και οι μετανάστες κατ' αρχήν με την άδεια παραμονής τους, ενώ η ΕΚΑΠ καθορίζει τυχόν πρόσθετα αποδεικτικά για την διασφάλιση του αδιάβλητου.

Πριν τις ψηφοφορίες ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι οι οργανώσεις χώρων δουλειάς δεν υπάρχουν στο Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο πρόεδρος των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, Γιάννης Παναγόπουλος, είπε ότι για τις οργανώσεις αυτές αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο και μάλιστα έχει ψηφιστεί και ο κανονισμός λειτουργίας τους και ζήτησε οι οργανώσεις των εργαζομένων και τα δίκτυα εργαζομένων να είναι «σημεία ψηφοφορίας» (εκλογικά τμήματα), πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή