Τουρκία - 13 στρατιώτες νεκροί από τα πυρά Κούρδων

Ενας τραυματίας από έκρηξη στην Κων/πολη
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 11:15
A- A A+

Νεκροί από τα πυρά κούρδων ανταρτών έπεσαν χθες 13 τούρκοι στρατιώτες στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Νωρίτερα ο τουρκικός στρατός είχε σκοτώσει ένα μέλος του PKK σε μάχη στην επαρχία Σιρνάκ.

«Οι στρατιώτες μιας από τις μονάδες μας που υπηρετούσε στην περιοχή του Σιρνάκ ... σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση μελών μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην ιστοσελίδα του.

Μετά το φονικό επεισόδιο, τουρκικά ελικόπτερα έπληξαν θέσεις ανταρτών, δήλωσαν αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Πρόκειται για το σοβαρότερο επεισόδιο των τελευταίων ετών, γεγονός που ενδεχομένως επιταχύνει την απόφαση τη κυβέρνησης -υπό την πίεση των στρατηγών- για στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος του Ιράκ όπου καταφεύγουν οι κούρδοι αντάρτες.

Εν τω μεταξύ βόμβα εξερράγη κοντά σε αποβάθρα πορθμείων στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πως από την έκρηξη τραυματίσθηκαν συνολικά τέσσερα άτομα, κανένα όμως σοβαρά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή