Απάντηση Μπακογιάννη σε Νίμιτς: «Η ιστορία έχει γραφτεί. Δεν ξαναγράφεται»

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 14:56
UPD:15:07
A- A A+

«Η ιστορική συμβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει αναγνωριστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία έχει γραφτεί. Δεν ξαναγράφεται», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς που αποκάλεσε τον Μέγα Αλέξανδρο σφαγέα των λαών http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/08/1422435.htm .

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ.Μπακογιάννη ξεκαθάρισε επίσης ότι «για τα θέματα της περιοχής μας μιλάμε με όρους μέλλοντος και όχι με όρους παρελθόντος». «Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στην έκκληση του κ. Νίμιτς να αφήσουν πίσω τους οι δύο λαοί κάποια από τα ιστορικά ζητήματα.

«θέλω να βλέπω μπροστά παρά πίσω. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι στην περιοχή έχουν δυνατότητες να οικοδομήσουν νέες σχέσεις, ισχυρές δημοκρατίες με οικονομική προοπτική, εντός ευρωατλαντικού πλαισίου, με την προϋπόθεση να δουλεύουν από κοινού και να αφήσουν πίσω τους κάποια απ' αυτά τα ιστορικά ζητήματα», είχε πει ο αμερικανός διπλωμάτης σε συνέντευξη που εδωσε σε εφημερίδα των Σκοπίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή