«Όχι» Ινφαντίνο στις κυρώσεις για εκδηλώσεις υπέρ του Φλόιντ

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 12:43
UPD:12:44
REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA
A- A A+

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι οι ενέργειες ποδοσφαιριστών που αποσκοπούν να αποτίσουν φόρο τιμής για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, δεν πρέπει να τιμωρηθούν.

Η FIFA κάλεσε τις αρχές των πρωταθλημάτων να δείξουν «κοινή λογική», ενώ ο πρόεδρος της, ζήτησε «χειροκροτήματα και όχι τιμωρίες».

Ο Ινφαντίνο πιστεύει ότι «οι πρόσφατες διαμαρτυρίες παικτών σε αγώνες της Bundesliga πρέπει να επικροτηθούν και όχι να επιβληθούν κυρώσεις. Πρέπει όλοι να πούμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων».

Τη Δευτέρα, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) ανακοίνωσε ότι η πειθαρχική επιτροπή θα εξετάσει αυτές τις χειρονομίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι παίκτες παραβίασαν τους κανονισμούς περί «πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών συνθημάτων».

Πάντως ο πρόεδρός της Λίγκας (DFB), Φριτζ Κέλερ, έδειξε σεβασμό και κατανόηση στις πράξεις των Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ), Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Ατσράφ Χακίμι (Ντόρτμουντ) και Γουέστον ΜακΚένι (Σάλκε), αφού δήλωσε «υπερήφανος γι αυτούς», τόνισε πως «τα θύματα του ρατσισμού χρειάζονται από όλους εμάς να δείξουμε αλληλεγγύη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις