Μιανμάρ-Υπεύθυνο για επαφές με την αντιπολίτευση διόρισε το στρατιωτικό καθεστώς

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007 18:14
A- A A+

Υπεύθυνο που θα έχει επαφές με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι διόρισε η χούντα της Μιανμάρ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, κάτι που είχε ζητήσει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Ιμπραήμ Γκαμπάρι.

Ο αρχηγός της χούντας, Ταν Σουέ, επιφόρτισε τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας να έχει επαφές με την Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, πρόσθεσε η τηλεόραση.

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ απηύθυνε νέα έκκληση για την απελευθέρωση της Σούου Κίι κατά την έναρξη του Φόρουμ 2000, που συγκεντρώνει ετησίως πολιτικούς και στοχαστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά τον Χάβελ πολλοί μετέχοντες στο Φόρουμ, όπως η αρχηγός του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεγκολέν Ρουαγιάλ, χαιρέτισαν τον αγώνα της Σούου Κίι, η οποία δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Πράγα για τη συνάντηση.

Σήμερα, η κενή θέση με τη φωτογραφία της, στο βήμα των ομιλητών, σηματοδοτούσε την απουσία της τιμηθείσας με Νόμπελ Ειρήνης Κίι, η οποία βρίσκεται εδώ και περισσότερο από 18 μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό και δεν μπορεί να φύγει από τη Μιανμάρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή