H Hublot παρουσιάζει το νέο της smartwatch

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 11:13
A- A A+

Ένας από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της Υψηλής Ωρολογοποιίας αποφάσισε να δείξει τη δική του οπτική στο θέμα smartwatch. H Hublot είχε πράξει κάτι ανάλογο και στο παρελθόν με την παρουσίαση ενός smartwatch που απευθυνόταν αποκλειστικά στους διαιτητές.

Προφανώς, εκτός από το πεδίο της τεχνολογίας, λίγα στοιχεία είναι εκείνα που διαφοροποιούν το Hublot Big Bang e από τα άλλα μέλη της οικογένειας Big Bang της εταιρείας. Τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού είναι εδώ εμφανή, με κάσα διαμέτρου 42 χιλιοστών και πάχος 12,8 χιλιοστών και με κρύσταλλο ζαφειριού για αντοχή. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon Wear 3100, ο οποίος έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για smartwatches, ενώ το λειτουργικό του σύστημα είναι το Wear OS της Google.

Στο αρχικό του λανσάρισμα το έξυπνο ρολόι της Hublot θα είναι διαθέσιμο σε μία έκδοση με κάσα από τιτάνιο και μία από μαύρο κεραμικό, με τη μνήμη τους να διαθέτουν διαφορετικές εκδοχές κλασικών τύπων ρολογιών υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, όπως είναι για παράδειγμα ένα World Timer ή με άλλες πολυπλοκότητες. Κάθε διαφορετική πρόσοψη φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή Marc Ferrero. Μάλιστα, κάθε τρεις ώρες αλλάζει το χρώμα της πρόσοψης, ενώ η αλλαγή της κάθε ώρας σηματοδοτείται από ένα διαφορετικό animation.

H οθόνη του Big Bang e είναι τεχνολογίας AMOLED, έχει διάμετρο 30,8 χιλιοστών, με ανάλυση 390x390 pixels και πυκνότητα 327 dpi. Είναι προφανές ότι εδώ δεν γίνεται λόγος για ένα προσιτό σε κόστος smartwatch, αφού είναι κατασκευασμένο με τα ίδια υλικά που θα περίμενε να βρει κανείς σε ένα δείγμα ελβετικού ρολογιού ακριβείας με αυτόματο μηχανισμό στο εσωτερικό του. Έτσι, η ενδεικτική τιμή πώλησης του Hublot Big Bang e με την κάσα από τιτάνιο στις ΗΠΑ θα είναι τα 5200 δολάρια και του smartwatch με την κάσα από μαύρο κεραμικό 5800 δολάρια.

Ο άμεσος ανταγωνιστής του εν λόγω smartwatch είναι το Apple Watch στις πιο ακριβές εκδόσεις του, καθώς και το Tag Heuer Connected.  

Προτεινόμενα για εσάς