ΔΙΣ: Θερμικές κάμερες δωρεά στο ΥΠΕΘΑ - Διάψευση για παραχώρηση ακινήτου για μεταναστευτική δομή

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 15:27
UPD:16:42
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Τέσσερις θερμικές διόπτρες νυκτερινής παρατηρήσεως/σκοπεύσεως, σύγχρονης τεχνολογίας, αξίας 49.000 ευρώ, για τη θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον φράκτη του Έβρου, επέδωσε σήμερα στον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για τον σκοπό αυτόν, ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα τη Μονή Πετράκη και τα γραφεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου παρέλαβε και ηλεκτρολογικό υλικό για τη φωταγώγηση των περιφραγμένων σημείων, καθώς επίσης πράσινο ύφασμα και συρραπτικά προκειμένου να γίνουν εργασίες συντηρήσεως, ενισχύσεως και επεκτάσεως του υφιστάμενου φράκτη σε έκταση 8.000 τ.μ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε εξ ονόματος των Ενόπλων Δυνάμεων την Εκκλησία για την προσφορά της αυτή, «την εξαιρετικά συμβολική αλλά και ουσιαστική».

Όπως είπε, «ανέκαθεν οι Ένοπλες Δυνάμεις αγωνίζονταν για τα εθνικά δίκαια με την ευλογία της Εκκλησίας. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Έτυχε σήμερα, να είμαι ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων και να έχουμε διαχειριστεί προσφάτως την οξύτατη κρίση στον Έβρο, όπου επρόκειτο για μία "απόπειρα οργανωμένης εισβολής" με συγκεκριμένη αρωγή, υποστήριξη, καθώς και στόχο μεταξύ άλλων την εσωτερική μας αποσταθεροποίηση. Αυτός είναι ο ορισμός της υβριδικής απειλής. Σε αυτήν την απειλή, οι Ένοπλες Δυνάμεις όρθωσαν το ανάστημά τους, είχαν σχετική πολιτική καθοδήγηση από την κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, διαχειρίστηκαν επιτυχώς αυτή την κρίση, η οποία δεν εξέλειπε και δεν αισθανόμαστε ότι εξέλειπε. Προγραμματίζουμε τις δράσεις μας ώστε να συνεχίσουμε να φυλάττουμε τα σύνορα της πατρίδας, και τα χερσαία και τα θαλάσσια».

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΘΑ, «η προσπάθεια να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα, να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για ό,τι ήθελε προκύψει, συνεχίζεται, εντείνεται. Δεν θα σταματήσει να συνεχίζεται διότι ο αγώνας για τα εθνικά Δίκαιά μας είναι διαρκής και αιώνιος. Εκεί επάνω στον Έβρο οι δυνάμεις που φυλάττουν τα σύνορα είναι εν πλήρη επιγνώση αυτού τα αγώνα».

Διάψευση

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό», η ΔΙΣ «υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο». Επιπλέον, εκφράζει τη συμπαράστασή της στη «δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή