Ερώτηση Α.Μ. Ασημακοπούλου για τουριστικές διαφημιστικές δαπάνες

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 21:00
UPD:21:02
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ερώτηση για τις αξιώσεις που εγείρουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, να τους επιστραφούν οι διαφημιστικές αμοιβές που κατέβαλαν σε online πλατφόρμες, καθώς οι κρατήσεις ματαιώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στην ερώτησή της, ως παράδειγμα, επικαλείται την επιστολή της γερμανικής ένωσης start-ups προς τον επικεφαλής της Google, Φίλιπ Σίλντλερ, με την οποία ζητά από τη Google «να αναστείλει την εκτέλεση πληρωμών σε εκείνες τις εταιρείες που έχουν λάβει κρατική οικονομική ενίσχυση, καθώς και ευελιξία στις πληρωμές και στις χρεώσεις».

Όπως σημειώνει η κ. Ασημακοπούλου, «αν δεν υπάρξει ευελιξία από την Google, πολλές εταιρείες θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν κρατικά δάνεια για να πληρώσουν τα χρέη τους και ως εκ τούτου η κρατική χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους θα μεταφερθεί στα ταμεία της Google». Επίσης, προσθέτει ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαφορετική πολιτική ακολουθούν άλλες on line πλατφόρμες, οι οποίες «έχουν ήδη συμφωνήσει με τους πελάτες τους την αναβολή των πληρωμών ή ακόμα και την κατάργησή τους».

Για τους λόγους αυτούς, η κ. Ασημακοπούλου ρωτά ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με τα αιτήματα των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα για επιστροφή καταβληθείσας διαφημιστικής αμοιβής που αφορά σε ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού (COVID-19).

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή