Ιράν: Νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Σχεδόν 3.000 το τελευταίο 24ωρο
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 14:55
UPD:15:01
VIA REUTERS/Wana News Agency
A- A A+

Σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο το Ιράν, τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και δύο μήνες. Τον κώδωνα του κινδύνου σήμανε ο Ιρανός υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμάκι, τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, εφόσον οι πολίτες δεν τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και τις νέες οδηγίες.

«Οι άνθρωποι φαίνεται ότι πιστεύουν πως ο κορωνοϊός τελείωσε, αλλά απέχει πολύ από αυτό και μπορεί να δούμε ανά πάσα στιγμή άλλη μια επικίνδυνη κορύφωση», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Η Ισλαμική Δημοκρατία, μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην περιοχή, άρχισε να χαλαρώνει την καραντίνα που είχε επιβάλει τον Απρίλιο έπειτα από μια πτώση στον αριθμό των θανάτων από τον Covid-19.

Ωστόσο τον Μάιο σημειώθηκε μια αύξηση στο ποσοστό των λοιμώξεων που αναφέρονταν σε σύγκριση με την περίοδο από τα μέσα έως τα τέλη Απριλίου - μια άνοδο που η κυβέρνηση απέδωσε στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Σήμερα τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.979 από χθες Κυριακή ανεβάζοντας το σύνολό τους στη χώρα σε 154.445. Επίσης οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 81 νέους θανάτους, με τους οποίους ανέρχεται ο συνολικός τους αριθμός σε 7.878.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι επέστρεψαν στις δουλειές τους και τα τεμένη ξανάρχισαν τις καθημερινές προσευχές το Σάββατο στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που είχαν επιβληθεί στη χώρα.

Ωστόσο οι αρχές χρειάστηκε να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς στις νότιες επαρχίες Χουζεστάν και Σιστάν Μπαλουτσιστάν στα μέσα Μαΐου έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων εκεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή