Ημέρα του Παιδιού: Το Doodle της Google για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 09:57
UPD:10:01
Google
A- A A+

Αφιερωμένο στην Ημέρα του Παιδιού, η οποία σε πολλές χώρες του κόσμου γιορτάζεται την 1η Ιουνίου, είναι το Doodle της Google.

Το 1925, η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού θεσπίστηκε για πρώτη φορά στη Γενεύη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Παιδική Πρόνοια.

Από τότε, γιορτάζεται την 1η Ιουνίου στις περισσότερες χώρες, ενώ η Ημέρα του Παιδιού τιμάται από τον ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου.

Η Ημέρα του Παιδιού ξεκίνησε τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου το 1857 από τον Δρ. Τσαρλς Λέοναρντ, πάστορα της Οικουμενικής Εκκλησίας του Λυτρωτή στη Τσέλσι της Μασαχουσέτης.

Ο πάστορας πραγματοποίησε μια ειδική λειτουργία αφιερωμένη στα παιδιά, δίνοντας στην ημέρα το όνομα Rose Day, αν και αργότερα ονομάστηκε Flower Sunday και στη συνέχεια Ημέρα του Παιδιού.

Η Διεθνής Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών εορτάζεται σε πολλές χώρες ως Ημέρα του Παιδιού την 1η Ιουνίου από το 1950. Θεσπίστηκε από τη Διεθνή Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών στο συνέδριό της στη Μόσχα (4 Νοεμβρίου 1949).

Σε πολλές χώρες, οι εορτασμοί για παιδιά λαμβάνουν χώρα στις 20 Νοεμβρίου, κατόπιν πρότασης των Ηνωμένων Εθνών για την ανάληψη δράσης προς όφελος της ευημερίας των παιδιών του κόσμου.

Στις 20 Νοεμβρίου 1959, τα Ηνωμένα Έθνη ενέκριναν τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου 1989.

Με πληροφορίες από Wikipedia

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή