Leasing αυτοκινήτων «κόντρα» στο άγχος και το ρίσκο

Sponsored Content
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 11:01
UPD:11:01
A- A A+

Αλήθεια, πόσο ξέγνοιαστοι έχουμε υπάρξει στο παρελθόν μέσα σε αυτοκίνητα άλλων: όταν βγήκαμε πρώτο ραντεβού με το «δανεικό» αυτοκίνητο του μπαμπά ή της μαμάς, όταν μάθαμε οδήγηση μέσα στο αυτοκίνητο του θείου, όταν πήγαμε διακοπές με το αμάξι της παρέας ή όταν κάναμε τη δουλειά μας χωρίς να ανησυχούμε αν θα πάει κάτι λάθος μέχρι το τέλος της ημέρας; Μπορεί, για πολλές δεκαετίες, στο παρελθόν, κοντά στην «πρώτη αξία», δηλαδή, την απόκτηση κατοικίας, η αγορά ενός αυτοκινήτου να θεωρούνταν η δεύτερη σημαντικότερη στην Ελλάδα, όμως, οι εποχές αλλάζουν, οι συνθήκες μεταβάλλονται και ότι είχαμε ως δεδομένο μπορεί να πάψει να υπάρχει από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι ανάγκες μας είναι διαφορετικές πια, ο τρόπος ζωής δεν έχει τις ίδιες σταθερές, τα στερεότυπα έχουν ξεπερασθεί, περνάμε σε μια νέα περίοδο μεθοδικής, εκλογικευμένης χρήσης πολλών πραγμάτων, για να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στην εργασία και πιο ευέλικτοι στην γεμάτη δραστηριότητες καθημερινότητά μας, ειδικά τώρα που η νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία το απαιτεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή. Η μοντέρνα κινητικότητα είναι συνυφασμένη με καινοτόμες τεχνολογίες, έξυπνες υπηρεσίες, οικονομικές λύσεις σε ένα ποιοτικό περιβάλλον πιο ασφαλές, με λιγότερο άγχος. Ένα περιβάλλον «χαμηλού ρίσκου».

Γιατί να θυσιάσουμε, λοιπόν, το χρηματικό κεφάλαιο, που, με κόπο έχουμε συγκεντρώσει, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα καινούργιο ΙΧ, όταν υπάρχει η λύση του leasing αυτοκινήτων; Ειδικά αν οι ανάγκες απαιτούν την αγορά ενός οικογενειακού ή ενός υβριδικού ή ηλεκτρικού αυτοκινήτου με στόχο την εξοικονόμηση καυσίμων, το κόστος στην περίπτωση αγοράς ανεβαίνει και μαζί με αυτό αυξάνεται και το ρίσκο. Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ολοένα και περισσότεροι -απλοί ιδιώτες, αλλά και έχοντες ανάγκη επαγγελματικών αυτοκινήτων- επιλέγουν την μακροχρόνια μίσθωση, είναι ακριβώς η απαλλαγή από το βάρος της ιδιοκτησίας το οποίο είναι πολυδιάστατο. Περιλαμβάνει την πιθανότητα του ατυχήματος και την απότομη απαξίωση του κεφαλαίου που επενδύθηκε, τα απρόοπτα έξοδα μιας επισκευής, το απρόοπτο του να «μείνεις χωρίς αυτοκίνητο» σε περίπτωση βλάβης και φυσικά την μόνιμη αγωνία της ανταπόκρισης σε σειρά υποχρεώσεων όπως είναι η ασφάλιση, η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, το περιοδικό service, o έλεγχος του ΚΤΕΟ κλπ.

Αυτή την ξεγνοιασιά έρχεται να υποσχεθεί με τις υπηρεσίες και τα Special Deals που προσφέρει η LeasePlan: με το leasing ο καθένας, ιδιώτης ή επαγγελματίας, μπορεί να οδηγεί καινούριο αυτοκίνητο κάθε 4 χρόνια, απολαμβάνοντας, ταυτόχρονα, υπηρεσίες ασφάλισης και συντήρησης, με σταθερό μίσθωμα. Μετά την επιλογή του οχήματος, ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης η οποία διαρκεί από 3 έως πέντε χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο ενδιαφερόμενος οδηγεί το καινούργιο αυτοκίνητο της επιλογής του και το μόνο που πληρώνει είναι το μηνιαίο μίσθωμα και τα καύσιμά του. Τίποτα άλλο. Κρυφές χρεώσεις δεν υπάρχουν. Τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια (η οποία μάλιστα είναι μεικτή κάτι που σημαίνει ότι παρέχεται πλήρης κάλυψη με απαλλαγή και σε περίπτωση τρακαρίσματος με ίδια υπαιτιότητα), service, και οδική ασφάλεια και καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από την εταιρεία leasing.

Το leasing, στη χώρα μας, εξακολουθεί να αποτελεί παρεξηγημένη έννοια. Δεν πρόκειται, όπως κάποιοι πιστεύουν για μια πολυδάπανη-Premium καταναλωτική συνήθεια. ΄Ο,τι και να συμβεί από βλάβη μέχρι ατύχημα ή κλοπή, το μόνο που απαιτείται είναι online ή τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία. Το ρίσκο πρακτικά είναι μηδενικό. Επιπλέον, μηδενικό είναι και το άγχος της αξίας μεταπώλησης του οχήματος. Είναι κοινό μυστικό ότι σε περίπτωση αγοράς, με το που θα διανύσει κάποιος τα πρώτα χιλιόμετρα, έχει ήδη «χάσει» ένα μέρος των χρημάτων που κατέβαλε για την απόκτηση του ΙΧ. Στο leasing αυτή τη ζημιά που επιφέρει η μεταβολή της λεγόμενης «αξίας μεταπώλησης» τη διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία leasing.   

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει αυτό που θέλει και να ζητήσει από την εταιρεία να του κάνει την αντίστοιχη προσφορά. Μπορεί οι ειδικές προσφορές όπως τα Special Deals της LeasePlan, να είναι πιο δελεαστικές από οικονομικής άποψης, αλλά αυτό που προέχει, τελικώς, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες και οι επιθυμίες του οδηγού. Και με το leasing αυτό μπορεί να γίνει ακριβώς όπως συμβαίνει και στην περίπτωση αγοράς οχήματος. Η επιλογή μπορεί να γίνει από κάθε επιβατικό ή επαγγελματικό αυτοκίνητο αρκεί το βάρος του τελευταίου να μην ξεπερνά τους 3,5 τόνους. Ελευθερία κινήσεων υπάρχει, και στη λήξη του συμβολαίου και πόσο μάλιστα, τώρα, που η ανανέωση συμβολαίου μπορεί να γίνει και online με ένα μόνο κλικ στο νέο e-shop της LeasePlan. Ο οδηγός έχει το δικαίωμα να επιστρέψει το παλιό και να επιλέξει ένα άλλο καινούργιο όχημα ή -αν το επιθυμεί- να αγοράσει το υφιστάμενο φυσικά σε τιμή «μεταχειρισμένου».

Ενημερωθείτε, λεπτομερώς, για τα οφέλη και τα προνόμια της υπηρεσίας αλλά και τις νέες προσφορές (Special Deals), στο site της LeasePlan www.leaseplan.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή