5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 09:56
UPD:09:58
A- A A+

Στην Intrum μεταβιβάσθηκε το πρώτο χαρτοφυλάκιο μη-εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) της PQH. Το χαρτοφυλάκιο Aeolus αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ. Η μεταβίβαση στην Intrum έγινε μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού Intrum Hellas Designated Activity Company (DAC). 

 

Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία μεταξύ των Πειραιώς, Εθνική και Alpha και της BC Partners για την πώληση της Forthnet με την υπογραφή σχετική σύμβασης. To deal προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων και μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση. 

 

Μπαράζ αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Το νομοθέτημα φέρνει νέα δεδομένα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών, την αξιολόγηση σχολείων και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Διαβάστε τον Δωδεκάλογο των αλλαγών εδώ. 

 

Στο στόχαστρο βάζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ο Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας έτσι λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ένα μέτωπο με τις πλατφόρμες εκείνες, που θεωρείται ότι αξιοποίησε με απόλυτη επιτυχία το 2016 για την εκλογή του. Με διάταγμά του περιορίζει τη νομική προστασία εταιρειών όπως το Twitter και το Facebook. Γιατί έλαβε την απόφαση αυτή. 

 

Ακόμη μία νύχτα εμπρησμών βανδαλισμών και λεηλασιών, η τρίτη κατά σειρά, κύλησε στη Μινεάπολη, καθώς οι διαδηλωτές εξέφρασαν ξανά την οργή τους για τη βίαιη σύλληψη και τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς. Στη Μινεάπολη αναπτύχθηκε η εθνοφρουρά, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Μέμφις. Σύνθημα των διαδηλωτών: «I can't breathe». Πρόκειται για τις τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν από το θύμα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή