Στις 31/10 οι ετυμηγορίες για τους φερόμενους δράστες των επιθέσεων στη Μαδρίτη

Καθείρξεις που φτάνουν τα 10.000 χρόνια πρότειναν οι εισαγγελείς
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 16:10
A- A A+

Στις 31 του μηνός θα ανακοινωθούν οι ετυμηγορίες για τους κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στις βομβιστικές επιθέσεις του 2004 στη Μαδρίτη.

Οι 27 άνδρες, κυρίως Αραβες που διέμεναν στην Ισπανία, αλλά και αρκετοί Ισπανοί, βαρύνονται με τις κατηγορίες της πραγματοποίησης ή της συμμετοχής στις βομβιστικές επιθέσεις σε τέσσερις επιβατικές αμαξοστοιχίες κοντά στο κέντρο της Μαδρίτης το πρωί της 11ης Μαρτίου 2004. Ολοι έχουν αρνηθεί κάθε ανάμειξη.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι η επίθεση, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 191 άνθρωποι, έγινε από μία οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάϊντα, με την βοήθεια τοπικών μικροεγκληματιών οι οποίοι τους προμήθευσαν δυναμίτιδα κλεμμένη από μεταλλεία στη βόρεια Ισπανία.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή ποινών που φθάνουν συνολικά καθείρξεις 10.000 ετών, παρότι η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην Ισπανία για κάθε κατηγορούμενο είναι τα 40 χρόνια κάθειρξης. Η δίκη, που διεξήχθη υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, διήρκεσε πάνω από 4 μήνες και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή