Γέρακας: Καταδίωξη και σύλληψη φυγόποινου - Και δεύτερη σύλληψη για υπόθαλψη

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 11:13
UPD:11:16
twitter.com/hellenicpolice
A- A A+

Ένας 46χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων συνελήφθη στον Γέρακα, μαζί με 53χρονο που επιχείρησε να τον βοηθήσει να διαφύγει.

Ειδικότερα, ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, μετέβη στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 46χρονου, ο οποίος διώκετο με εντάλματα σύλληψης.

Απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, εντοπίστηκε να επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα. Στη θέα, ωστόσο, των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που προσέτρεξαν.

Στο σημείο προσήλθε τότε και ο 53χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εξύβρισε και απώθησε με τα χέρια τους αστυνομικούς, επιχειρώντας να ματαιώσει τη σύλληψη του 46χρονου, πλην όμως ακινητοποιήθηκε, κατηγορείται πλέον για υπόθαλψη και βία κατά υπαλλήλων.

Και οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Σε βάρος του εκκρεμούσαν:

  • Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 22 ετών για απάτη και πλαστογραφία.
  • Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για απάτη, πλαστογραφία και εκβίαση.
  • Τρία εντάλματα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών για απάτες, πλαστογραφία και διακεκριμένες κλοπές.
  • Ένταλμα βίαιης προσαγωγής Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών για απάτες, πλαστογραφία και διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή