Covid-19: Οι ΗΠΑ κλείνουν τα σύνορα στους ταξιδιώτες από Βραζιλία

Οι Αμερικανοί ξεχύνονται σε δρόμους και παραλίες ενώ οι νεκροί της πανδημίας φθάνουν τις 100.000
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 09:12
UPD:09:33
REUTERS/MIKE BLAKE
A- A A+

Τα σύνορά τους για όσους ξένους βρίσκονταν στη Βραζιλία τις δύο προηγούμενες εβδομάδες κλείνουν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, καθώς η πανδημία του Covid-19 εξελίσσεται ραγδαία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Όλοι οι μη Αμερικανοί πολίτες, ο οποίοι βρίσκονταν στη Βραζιλία έως και 14 ημέρες πριν αιτηθούν να τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ, θα βλέπουν στο εξής τα αιτήματά τους να απορρίπτονται, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που υπογράφεται από την εκπρόσωπο Τύπου της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι. Το διμερές εμπόριο δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το μέτρο αυτό, προστίθεται στο κείμενο, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται οι πολίτες των ΗΠΑ, οι σύζυγοί τους και οι μόνιμοι κάτοικοι.

Μέσα σε μία μόλις ημέρα, η Βραζιλία κατέγραψε 15.813 νέα κρούσματα και 653 νέους θανάτους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 22.666 και σε 363.211 τα κρούσματα, ανέφερε χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας.

REUTERS/PATRICK T. FALLON

Οι ΗΠΑ παραμένει σε κάθε περίπτωση η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και τους θανάτους σε όλο τον κόσμο. Παραταύτα, ενώ η χώρα βγαίνει από το lockdown, οι Αμερικανοί πλημμύρισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις παραλίες και τους πεζόδρομους, κηρύσσοντας την έναρξη του καλοκαιριού με αφορμή την Ημέρα Μνήμης (Memorial Day), κατά την οποία οι πολιτειακές αρχές τιμούν με επετειακές εκδηλώσεις μνήμης τους νεκρούς των ΗΠΑ από το 1868 μέχρι σήμερα,  τους νεκρούς ήρωες τους που έπεσαν στα πεδία των μαχών εντός ή εκτός αμερικανικής επικράτειας.

Η χώρα πλησιάζει πλέον τους 100.000 νεκρούς από τον Covid-19. Ακόμη 638 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το προηγούμενο 24ωρο. Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων ανήλθε χθες σε 97.686 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ ο αριθμός των κορυσμάτων ανέρχεται σε 1.641.585.

Τιμώντας τα θύματα της πανδημίας στις ΗΠΑ, οι New York Times κυκλοφόρησαν χθες με τα ονόματα 1.000 νεκρών στο πρωτοσέλιδό τους. «Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς», ανέφεραν οι New York Times προσθέτοντας σε κάθε όνομα, μία σύντομη φράση για καθέναν πουν έφυγε από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή