Κάθε Παρασκευή από 15/10 η ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή

Αντίδραση Ευ. Βενιζέλου, κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για φυγομαχία
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007 12:37
UPD:13:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Κάθε Παρασκευή θα προσέρχεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Βουλή, προκειμένου να απαντά στις επίκαιρες ερωτήσεις που θα καταθέτουν προς αυτόν οι βουλευτές.

Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, διευκρινίζοντας ότι η ώρα του Πρωθυπουργού θα αρχίσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για φυγομαχία. Ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό η οποία επρόκειτο να συζητηθεί αυτή την Παρασκευή.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας του είπε πως μπορεί να επανακαταθέσει την ερώτησή του ώστε να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό μετά τις 15/10.

Σύμφωνα με το άρθρο 129 του κανονισμού της Βουλής «ο Πρωθυπουργός, μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα και σε δύο τουλάχιστον ερωτήσεις, που επιλέγει, απαντά ο ίδιος εκτός αν το θέμα της ερώτησης είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας Υπουργού, οπότε απαντά εκείνος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή