Βίντεο-Χίος: Παρενόχληση λιμενικού, Frontex κι αλιευτικού από τουρκικές ακταιωρούς

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 16:34
UPD:17:57
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για την παρουσία μίας τουρκικής ακταιωρού εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Παναγιάς Οινουσσών, όπου παρενοχλούσε σκάφος της Frontex που περιπολούσε στην περιοχή, καθώς και ελληνικό αλιευτικό σκάφος ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η λιμενική Αρχή της Χίου.

HELLENICCOASTGUARD

Άμεσα έσπευσαν εκεί ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της, που εντόπισαν και δεύτερη τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με το λιμενικό, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι τουρκικές ακταιωροί πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, σημείωσε πως «περιστατικά σαν το σημερινό τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στο ανατολικό Αιγαίο και δεν μας εκπλήσσουν, δεν μας πτοούν και τα αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα».

Όπως υπογράμμισε, «το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κλιμακούμενες προκλήσεις των τελευταίων μηνών στο ανατολικό Αιγαίο, αναβάθμισε στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, ενισχύοντας τη δύναμή του τόσο σε μέσα, όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των μεταναστευτικών ροών από θαλάσσης».

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, «το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αμηχανία και εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά και για τον λόγο αυτό προβαίνουν σε ενέργειες που αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, όπως οι σημερινές παρενοχλήσεις στη Χίο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή