Γ. Ραγκούσης: Πρωτοφανής αστυνομική βιαιότητα κατά των κατοίκων της Τήνου

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 12:03
UPD:13:52
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις που μετέφερε στην Τήνο και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους για τις «πρωτοφανείς βιαιότητες που εξαπέλυσε σε βάρος τους» ζητεί από την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Στο νησί από την Τετάρτη οι κάτοικοι έχουν κινητοποιηθεί ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, η προστασία του μοναδικού παγκοσμίως, φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Τήνου καθώς και όλων των Κυκλάδων, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όχι μόνον των κατοίκων, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.

«Σήμερα η Τήνος, αύριο όλες οι Κυκλάδες στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα ολόκληρο νησί, μία ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε μία πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα» καταγγέλλει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ

Και το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την «απαράδεκτη κυβερνητική βία» στο ζήτημα της επένδυσης των ανεμογεννητριών «που προσπαθεί να δημιουργήσει πειθώ μέσω των ροπάλων».

Όπως επισημαίνει, «διαφαίνεται τελικά ότι το κυβερνητικό σχέδιο "Νόμος και Τάξη", πριν και μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, βασίζεται στη γυμνή βία κατά της νησιωτικής Ελλάδας (και όχι μόνο).

Τον Φεβρουάριο ήταν η Λέσβος και η Χίος. Μεσολάβησαν τα περιοριστικά μέτρα. Και τώρα η Τήνος. Να μας πουν τώρα ποιος έχει σειρά να νιώσει την βαριά ανάπτυξη της νέας "κανονικότητας"» αναφέρει.

Το ΚΚΕ

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, που βρέθηκε χθες στην Τήνο, μιλά για «απρόκλητη και ωμή βία» των αστυνομικών δυνάμεων κατά των κατοίκων της Τήνου, «με αποτέλεσμα αρκετοί να αναγκαστούν να πάνε στο Κέντρο Υγείας του νησιού».

Όπως σημειώνει, «είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης, που αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο της αστυνομικής αγριότητας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, αλλά και τη σύλληψη 10 κατοίκων του νησιού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή