Τρεις «θετικοί» στην Καϊζερσλάουτερν και «στοπ» στις προπονήσεις

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 16:32
UPD:16:36
REUTERS/INA FASSBENDER
A- A A+

Η Καϊζερσλάουτερν, ομάδα της τρίτης Εθνικής κατηγορίας της Γερμανίας, ανέστειλε την ομαδική προπόνηση μετά από έρευνα για τρεις ύποπτες περιπτώσεις κορωναϊού.

Τα τρία άτομα, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί από το σύλλογο, θα πρέπει να υποβληθούν σε νέα δοκιμή για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα της πρώτης.

Θα υπόκεινται, καθώς και οι συμπαίκτες που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί τους, σε αυστηρή καραντίνα έως ότου υπάρξει περαιτέρω ειδοποίηση, γνωστοποίησε η ομάδα.

Σε αντίθεση με την Μπουντεσλίγκα και τη Β΄ Εθνική, των οποίων η σεζόν ξανάρχισε το περασμένο σαββατοκύριακο, η τρίτη κατηγορία τελεί μέχρι στιγμής σε αναστολή ως τις 30 Μαΐου.

Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) έχει ήδη δηλώσει ότι θέλει να συνεχίσει, αλλά το ζήτημα του κορωνοϊού διχάζει τους συλλόγους, μερικοί από τους οποίους ζητούν οριστική διακοπή.

Πρωτοπόρος στην Ευρώπη ανάμεσα στα μεγάλα πρωταθλήματα, η Γερμανία έχει πλέον μεγάλη ευθύνη να ηγηθεί. Η επιτυχία ή η αποτυχία της λειτουργίας της «επανεκκίνησης» θα δείξει αν ο επαγγελματικός αθλητισμός μπορεί ή όχι να επανεκκινήσει τις ημέρες του Covid-19.

Για να πείσουν τις γερμανικές δημόσιες αρχές, οι ομάδες των δύο ανώτατων επαγγελματικών κατηγοριών συμφώνησαν να λάβουν δρακόντεια μέτρα υγείας και, ειδικότερα, να απομονωθούν από τον κόσμο την εβδομάδα πριν από την επανέναρξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις