Γενοκτονία Ποντίων: Για «αβάσιμες και παράλογες» δηλώσεις των ελληνικών αρχών κάνει λόγο η Άγκυρα

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 12:08
UPD:12:15
A- A A+

Βολές κατά της Αθήνας εξαπολύει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για «αβάσιμες και παράλογες δηλώσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και των ελληνικών αρχών» σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων που -όπως υποστηρίζει- «δεν συνάδουν με τα ιστορικά γεγονότα ούτε με τις αξίες του 21ου αιώνα».

Σε ανακοίνωσή του συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «η 19η Μαΐου 1919 σηματοδοτεί το πρώτο βήμα του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα» της Τουρκίας και αποτελεί «μία ευλογημένη μέρα όχι μόνο για το τουρκικό έθνος, αλλά και για όλα τα καταπιεσμένα έθνη που πολέμησαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Κάνει επίσης λόγω για «φρικαλεότητες» του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη και προσθέτει ότι «η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία, πρέπει να θυμάται τις εκθέσεις της Εξεταστικής Επιτροπής των χωρών της Συμμαχίας και τα γεγονότα πίσω από τη ρήτρα της Συνθήκης της Λωζάνης σχετικά με εγκλήματα πολέμου».

Κατηγορεί επίσης την Ελλάδα ότι «παραμένει αδιάφορη στις εκκλήσεις μας για επίλυση των διμερών προβλημάτων μέσω του διαλόγου» παρά την «χείρα φιλίας» που - όπως ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ - τείνει η Άγκυρα.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή