Covid-19: Η Ρωσία στρέφεται για βοήθεια στις ΗΠΑ

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 12:02
UPD:15:44
via REUTERS/AGENCY OF CITY NEWS "MOSKVA\
A- A A+

Στην επιχείρηση αμοιβαίας βοήθειας ΗΠΑ - Ρωσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε πως εργάζεται χθες η Μόσχα, αφότου οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τον μικροτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εδώ και μέρες, αν και η χώρα από τις αρχές Μαΐου κατέγραφε σταθερά τουλάχιστον 10.000 νέα κρούσματα καθημερινά.

Η Ρωσία, η οποία με 290.678 επιβεβαιωμένα κρούσματα έρχεται δεύτερη μετά τις ΗΠΑ, τόνισε σε κάθε περίπτωση πως η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη.   

Η Μόσχα εργάζεται για τη διασφάλιση προμηθειών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον έστειλε στη Μόσχα διαγνωστικά τεστ και  αναπνευστήρες για να τη βοηθήσει στη διαχείριση της κρίσης και ότι ο εξοπλισμός βρισκόταν «καθ’ οδό» ανέφερε ο Washington Examiner την Κυριακή.

Μια πρώτη παρτίδα με 50 αναπνευστικές συσκευές θα πρέπει να είναι έτοιμη να σταλεί αύριο, Τετάρτη, στη Ρωσία, ενώ οι υπόλοιπες 150 θα είναι έτοιμες να σταλούν λίγο αργότερα, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Αν και η Ρωσία έστειλε μια παρτίδα ιατρικών αναπνευστικών στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Απριλίου, Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάστηκαν τελικά.

Οι αναπνευστήρες που έστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ, οι Aventa-M,  βρέθηκαν στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα,  αφού αναφέρθηκε ότι προκάλεσαν δύο πυρκαγιές σε νοσοκομεία, στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Οι αρχές ανέστειλαν τη χρήση των αναπνευστήρων Aventa-M, αν και μόνο όσους κατασκευάστηκαν μετά την 1η Απριλίου, αφότου είχαν σταλεί στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή