Υφυπουργείο Αθλητισμού: Μέσα στο καλοκαίρι η καταβολή της 2ης δόσης της ετήσιας επιχορήγησης στις ομοσπονδίες

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 14:03
UPD:14:04
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Μέχρι τα μέσα καλοκαιριού, ίσως και πιο νωρίς, θα έχει καταβληθεί στις ομοσπονδίες δεύτερη δόση της ετήσιας επιχορήγησης της Πολιτείας, όπως τόνισε στην ομιλία του στην Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, ο υφυπουργός αθλητισμού επισήμανε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταβολή της πρώτης δόσης, συνολικού ύψους 8.7 εκατ. ευρώ, ενώ με την αποπληρωμή της δεύτερης θα έχει καλυφθεί περίπου το 90% της ετήσιας επιχορήγησης.

Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε, πάντως, ότι αναμένει από τις ομοσπονδίες την κατάθεση επικαιροποιημένων προϋπολογισμών, που θα αποτυπώνουν τη μείωση εσόδων λόγω της έκτακτης κατάστασης, αλλά και τη μείωση εξόδων, κυρίως εξαιτίας της αναβολής ή ματαίωσης μεγάλων διοργανώσεων.

Επίσης, ανέπτυξε τα σταδιακά βήματα που γίνονται για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας και έκλεισε προαναγγέλλοντας τη θέσπιση της Ψηφιακής Αθλητικής Κάρτας, μέσω της οποίας κάθε πολίτης θα μπορεί να συμμετέχει σε εικονικά αθλητικά γεγονότα, να λαμβάνει χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για τις δράσεις της ΓΓΑ, αλλά και να έχει εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων και της δυνατότητας χρήσης τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις