Πώς σχεδιάζει το υπ. Υγείας να καλύψει υγειονομικά τους τουρίστες

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 10:44
UPD:10:48
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Η επανεκκίνηση του τουρισμού θα γίνει σταδιακά και λελογισμένα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της χώρας να καλύψει υγειονομικά τους τουρίστες.

«Η οργάνωση που έχει γίνει στο Υπουργείο Υγείας με βάση τους επιστήμονες και τους ειδικούς, έχει να κάνει με επιστημονική τεκμηρίωση των δεδομένων. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας και καταλαβαίνω την πολύ μεγάλη ανάγκη την οποία έχουμε να τον επανεκκινήσουμε. Και θα γίνει αυτό σταδιακά, λελογισμένα, ξεκινώντας από τον εσωτερικό τουρισμό» είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, σημειώνοντας πως αν όλα πάνε καλά, 25 Μαΐου θα έχουμε τις μετακινήσεις στα νησιά και συνέχεια θα έχουν στις 8 Ιουνίου τα τουριστικά καταλύματα.

«Πρέπει να πω, λοιπόν, ότι υπάρχουν δύο κομμάτια στην οργάνωση όλων αυτών των projects. Το ένα είναι  εάν και εφόσον το υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο και έχει μεριμνήσει κυρίως και ως προς τα νησιά μας και τα καταλύματά μας και αν έχει σχέδιο για το πώς θα υποδεχθεί αυτόν τον κόσμο, τον εσωτερικό τουρισμό και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, και του εξωτερικού τουρισμού. Σε αυτό πρέπει να σας πω, ότι το σχέδιό μας περιλαμβάνει μια καθετοποιημένη δομή που έχει να κάνει με τις Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και τα νησιά ανά την Ελλάδα. Ανάλογα με το αν το κάθε νησί διαθέτει αεροδρόμιο ή όχι. Τι δομές υγείας έχει το κάθε νησί, έχει νοσοκομείο, έχει κέντρο υγείας; Πόσες κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν στο κάθε νησί και πόσες κλίνες Covid» είπε ο κ. Κικίλιας.

Αυτά, όπως σημείωσε, έρχονται να αντιστοιχηθούν με τα ξενοδοχειακά καταλύματα. «Δηλαδή, ποιο είναι το σύνολο των δωματίων σε κάθε νησί; Ποια είναι  η εκτιμωμένη πληρότητα που περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι; Ποιος είναι ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που εργάζονται στο νησί, ποιος ο αριθμός των ιατρών του Δημοσίου και πώς αυτά έρχονται να 'κουμπώσουν' και να 'δέσουν' με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ, με τις αεροδιακομιδές, στις οποίες βοηθάει και η Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό, σε ένα σχέδιο και ένα πλέγμα Δημόσιας Υγείας και υπηρεσιών υγείας που θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, αλλά και στους τουρίστες» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή