Αθήνα: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών - Κανονικά η κυκλοφορία στο κέντρο

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 16:03
UPD:16:07
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ανοικτοί είναι πλέον όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, όπου από νωρίς το μεσημέρι διαδήλωναν, με αφετηρία τα Προπύλαια, εκπαιδευτικοί, που διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες.

Με δηλώσεις της σήμερα στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε πως το υπουργείο δεν προτίθεται να κάνει πίσω στις αποφάσεις για την ψηφιακή σύνδεση μαθητών με τις τάξεις τους, παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στην απευθείας μετάδοση της διδασκαλίας. Η υπουργός τόνισε πως, μετά και την απόφαση της  Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα , το μέτρο θα προχωρήσει κανονικά.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κάνουν λόγο για «απαράδεκτο και αντιεκπαιδευτικό» πολυνομοσχ'εδιο και ζητούν την απόσυρσή του.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ βάλλει παράλληλα κατά του υπουργείου με αφορμή των ζήτημα των καμερών στις σχολικές αίθουσες για την αναμετάδοση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο για μαθητές που είναι εκτός σχολείου.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για «αιφνιδιαστική ψήφιση» της «εκπρόθεσμης τροπολογίας για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή