Ισπανία: Γυναίκα 113 ετών νίκησε τον νέο κορωνοϊό

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 11:30
UPD:11:35
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Μία γυναίκα 113 ετών, η οποία εκτιμάται ότι είναι η πιο ηλικωμένη γυναίκα στην Ισπανία, κατάφερε να αναρρώσει από τη νόσο, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η Μαρία Μπράνιας διαγνώστηκε με Covid-19 αφού τέθηκε σε ισχύ το lockdown στην Ισπανία, τον Μάρτιο. Τέθηκε σε απομόνωση στον οίκο ευγηρίας όπου ζει τα τελευταία 20 χρόνια, στην πόλη Ολότ, στην Καταλονία. Έπειτα από δύο εβδομάδες με ήπια μόνο συμπτώματα, η Μαρία Μπράνιας ανέκαμψε.

Η υπεραιωνόβια γυναίκα έχει επιβιώσει από την πανδημία της γρίπης του 1918-19, τον ισπανικό εμφύλιο και τώρα την κρίση του κορωνοϊού.

Γεννημένη στο Μεξικό το 1907, μετακόμισε βόρεια του Σαν Φρανσίσκο δύο χρόνια αργότερα και έφτασε στην επαρχία Χιρόνα της Καταλονίας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με τον δημοσιογράφο πατέρα της. Μεγάλωσε τρία παιδιά - ένα εκ των οποίων έγινε πρόσφατα 86 ετών - έχει 11 εγγόνια - το μεγαλύτερο από τα οποία είναι 60 - και 13 δισέγγονα. «Δεν έχω κάνει τίποτα εκτός από το να ζω», δήλωσε η ίδια στη «La Vanguardia».

naftemporiki με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή