Υποδύθηκε τον υπάλληλο αεροδρομίου για να ταξιδέψει μέχρι τη σύντροφό του

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 08:37
REUTERS/LISI NIESNER
A- A A+

Τον υπάλληλο συντήρησης υποδύθηκε 20χρονος Αμερικανός στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σε μία προσπάθεια να παρακάμψει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω κορωνοϊού και να συναντήσει τη φίλη του, η οποία ζει στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία την Τρίτη, το εγχείρημά του τελικά δεν καρποφόρησε και ο νεαρός άνδρας υποχρεώθηκε να φύγει την επόμενη κιόλας ημέρα για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το AFP, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή, όταν λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου του -το οποίο ερχόταν από την Ουάσιγκτον- ο νεαρός άνδρας φόρεσε ένα κίτρινο γιλέκο και πήρε δύο μαύρες σακούλες, θέλοντας να πείσει το προσωπικό ασφαλείας ότι θα άδειαζε τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονταν πίσω από το σημείο ελέγχου επιβατών.

Το σχέδιο του 20χρονου είχε άδοξο τέλος, όταν -σύμφωνα με την τοπική αστυνομία- ένας από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου παρατήρησε ότι δεν έφερε ειδικό σήμα ασφαλείας και -το κυριότερο- δεν μιλούσε γερμανικά.

Κατά την ανάκρισή του, ομολόγησε ότι υποδύθηκε τον υπάλληλο του αεροδρομίου για να παρακάμψει τους ελέγχους και να συναντήσει τη σύντροφό του.

Την επομένη ημέρα, ο νεαρός άνδρας επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν κατάφερε τελικά να δει τη φίλη του, έστω και από τη τζαμαρία στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου.

Τα τουριστικά ταξίδια απαγορεύονται στη Γερμανία στη σκιά της πανδημίας, με τα μόνα που επιτρέπονται να είναι τα επιχειρηματικά ή τα ταξίδια για έκτακτες περιστάσεις.

Με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή