Μιανμάρ: «Κανείς λόγος για αλλαγή της διακυβέρνησης»

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2007 11:19
A- A A+

Αγνοώντας τις διεθνείς κινήσεις για την παύση της καταπίεσης των διαφωνούντων το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν βρίσκει κανέναν λόγο για να αλλάξει τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

«Θα συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τον τρόπο διακυβέρνησης», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «New Light of Myanmar», η οποία ελέγχεται από τη χούντα. «Θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που θα βάλουν στο δρόμο μας», προσθέτει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στη Μιανμάρ. «Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανείς στη φυλακή για πολιτικούς λόγους. Φυλακισμένοι είναι μόνο όσοι παραβιάζουν τους υπάρχοντες νόμους», συμπληρώνει η εφημερίδα.

Τα σχόλια αυτά γίνονται μια ημέρα μετά τη δήλωση του απεσταλμένου του ΟΗΕ Ιμπραήμ Γκαμπάρι ότι προκαλούν μεγάλο προβληματισμό οι πληροφορίες για συλλήψεις, ανακρίσεις και πράξεις εκφοβισμού στη Μιανμάρ.

Η Ιαπωνία αποφάσισε να ματαιώσει την κατασκευή έργων αξίας 552 εκατ. γιέν - 3,4 εκατ. ευρώ - στη Μιανμάρ, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο, τον περασμένο μήνα, ενός Ιάπωνα δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Ρανγκούν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ζήτησε να «ασκηθεί μεγάλη πίεση από τη διεθνή κοινότητα», στη Μιανμάρ για να αποδεχτεί το στρατιωτικό καθεστώς, τη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία.

Η Ευρωπαϊκή Ενωσης από την πλευρά της ενέκρινε κατ'αρχήν χθες την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μιανμάρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή