Ευ. Βενιζέλος: «Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ»

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2007 12:10
UPD:12:16
A- A A+

«Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, θα αξιοποιήσω στελέχη που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο ρ/σ “Flash”.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε, ωστόσο, ότι σήμερα υποστηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου άνθρωποι που διέσπασαν το Κίνημα και δημιούργησαν δικά τους κόμματα.

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι παίζει με τους θεσμούς και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μπει στη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Χαρακτήρισε ταξικά τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί επίδομα θέρμανσης, ενώ για το Σκοπιανό σημείωσε ότι «η ονομασία θα είναι αναγκαστικά σύνθετη, αλλά με τρόπο που να μην προσβάλει ιστορικά και πολιτικά την Ελλάδα.

Διατηρεί το προβάδισμα ο Γ. Παπανδρέου

Δύο νέες δημοσκοπήσεις που ήρθαν αργά το βράδυ στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα έναντι του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με έρευνα της GΡΟ για το Μega, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν στις 11 Νοεμβρίου (69,9%), ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 47% των προτιμήσεων ως προς την πρόθεση ψήφου, έναντι του 42,5% που συγκεντρώνει ο Β. Βενιζέλος και του 3,4% του Κ. Σκανδαλίδη. Το 7,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ως προς τις προθέσεις του. Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά ανάμεσα στους κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο ήταν περίπου δέκα μονάδες (52% έναντι 42,8%) και τότε το ποσοστό των αναποφάσιστων ήταν μόλις 0,6%.

Αντιστοίχως, σε μέτρηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Μetron Αnalysis για τον ΑΝΤ1 και στο ερώτημα «ποιον από τους τρεις (διεκδικητές) προτιμάτε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», το 49% επιλέγει τον Γ. Παπανδρέου, το 36% τον Β. Βενιζέλο, το 8% τον Κ. Σκανδαλίδη, το 6% κανέναν από τους τρεις, ενώ το 1% δεν ξέρει ή δεν απαντά. Συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ο κ. Παπανδρέου έχει απώλειες 3 ποσοστιαίων μονάδων, ο κ. Βενιζέλος 2 μονάδων, ενώ ο κ. Σκανδαλίδης ανεβάζει τα ποσοστά του κατά μία μονάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή